Chili Chutney

  • 2 hele hvidløg
  • 1 løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 pose (150g) soltørrede tomater
  • chili efter smag. Mindst en håndfuld
  • 4 store spiseskeer brun farin
  • 1 sjat æblecidereddike (1/2 – 1 dl, efter smag)
  • Salt. ca. 1 teskefuld. Efter smag. Kan undlades.

Procedure:

  1. Pres hvidløg i presser.
  2. Hak løg fint
  3. Hak chili fint, med kerner og det hele
  4. Svits løg og hvidløg i olivenolie, til hvidløgene begynder at blive lidt lyst brune. Ikke ved fuld varme. Det brænder hurtigt på.
  5. Tilsæt tomatpuré og rør rundt, og lad tomatpurén svitse lidt.
  6. Tilsæt hakkede tomater, chili, soltørrede tomater, brun farin og æblecidereddike. Lad stå og simre ved svag varme i ca 30. minutter.
  7. Lad stå og køle af. Når temperaturen er nede ved håndtemperatur, gives hele blandingen en tur i blender eller med stavblender til chutneyen har den ønskede konsistens.
  8. Smag til med salt.